Tilaa Marikan ystävät -uutiskirje

Lahjaksi saat Viisas vastaus -äänikirjan

Tee testi

Elämäntehtäväsi – olisiko se onnesi salaisuus

Jaa artikkeli

UUSI  JA KIINNOSTAVA NETTIKURSSI ALKAA 17.2! LUE LISÄÄ TÄSTÄ

Kunpa minulla olisi enemmän… Jospa vain olisin…Olemme tottuneet ajattelemaan, että jos meillä olisi enemmän vaikkapa rahaa ja vähemmän vaikkapa kiloja, niin olisimme onnellisempia. Tai ainakin tyytyväisempiä. Ei se taida sittenkään olla niin, vaikka kuinka siltä tuntuisi. Sinä ja minä emme ole poikkeuksia edes rahapulan tai ylipainon kurimuksessa. Raha tai hoikkuus ei tee onnelliseksi kuin hetkeksi.

Lukuisat laajat ja tieteellisesti pätevät väestötutkimukset vakuuttavat, että varallisuus, ihonväri, pituus, paino, nenän malli, ammatti tai kotipaikan sijainti eivät kerta kaikkiaan selitä sitä, miksi jotkut ihmiset nauttivat elämästään enemmän. Monin eri määritelmin heidät voidaan luokitella poikkeuksellisen onnellisiksi yksilöiksi.

Ja mikä vielä tärkeämpää, nämä elämäänsä tyytyväiset yksilöt pystyvät ja jaksavat levittää hyvää oloa ympäristöönsä. He myös selviävät elämään luonnollisesti kuuluvista vastoinkäymisistä luontevammin kuin vähemmän tyytyväiset kanssaihmiset. Heillä on jotain, mitä kannattaa tavoitella. Mitä se on?

SYY ELÄÄ

Onnellisilla ihmisillä on joku heille erityisen tärkeä syy elää. Lukuisat onnellisuutta kartoittaneet tutkimukset eivät löydä muuta yhteistä tekijää onnellisille ihmisille kuin sen, että he kokevat oman elämänsä tärkeäksi, merkitykselliseksi ja jollain lailla itseään isommaksi. Eli merkityksellinen, itseämme suurempi elämä kannattaa. Sillä on paljonkin tekemistä elämäntehtävän kanssa. Katsotaanpa miten.

Oma elämäntehtävä kiinnostaa lähes kaikkia ihmisiä. Niitäkin, jotka eivät usko, että heillä on joku erityinen elämäntehtävä. En tiedä juuri ketään, joka ei heristäisi korviaan edes pikkuisen, kun kuulee tuon taikasanan. Kokemukseni aiheesta vuosikymmeniä luennoineena on se, että meissä on sisäänrakennettu kiinnostus aiheeseen. Vaikka elämäntehtävä on juhlallinen sana, se on silti mitä käytännöllisin aihe. Se vaikuttaa arkeemme ja valintoihimme. Se värittää elämämme enemmän itsemme näköiseksi.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jotkut kutsuvat elämäntehtävää kutsumukseksi, toiset missioksi tai elämän tarkoitukseksi. Itse ajattelen niin, että se on sielumme meille toivoma polku. Se on arvokkain ja merkityksellisin tapa olla itsemme juuri tässä elämässä. Siinä piilee ydinsanomamme –  ja ehkäpä jopa syy siihen, miksi olemme tällä kiehtovalla planeetallamme. Olipa syy mikä tahansa – elämäntehtävän sisäistäminen tekee elämästämme mielekkään.

USKALLA UNELMOIDA

Elämäntehtävän selvittäminen ja ymmärtäminen on  tärkeää ja kannattavaa – suorastaan elintärkeää. 

Se antaa syyn elää. Se tekee askeleistamme keveän ja päättäväisen. Polkumme suunta on selkeämpi ja houkuttelevampi.Kun sisäistämme oman ainutlaatuisen elämäntehtävämme, alamme elää merkityksellistä elämää. Ja sen taas on, kuten alussa sanoin, tutkimuksissa osoitettu olevan paras tae onnelliseen, hyvältä tuntuvaan elämään.

Onnelliset ihmiset osaavat unelmoida. Ja se osaltaan lisää tutkijoiden mukaan 7-10 vuotta mukavia lisävuosia unelmien täyttämään elämään verrattuna niihin, joille elämä vain tapahtuu. 

Eli unelmat pitävät meidät elossa.

VOIKO TYÖ OLLA ELÄMÄNTEHTÄVÄSI?

Jokaisella, ihan jokaisella, on elämäntehtävä, ainutlaatuinen lahja, jota on tarkoitus jalostaa ja jakaa tämän elämän aikana. Olen tästä vakuuttunut. Mutta on tärkeä ymmärtää, että elämäntehtävä ei ole välttämättä sama asia kuin joku tietty työpaikka. On opittava erottamaan elämäntehtävä ja elämäntyö. Tähän eroon olen monasti joutunut paneutumaan elämäntehtävää käsittelevillä kursseillani.

Liian usein me sekoitamme päivätyömme ja elämäntehtävämme samaksi asiaksi. Etsimme kiihkeästi sellaista työtä, joka antaisi merkityksellisen tunteen. Tekisi työpäivästämme mielekkään.

Kyllä uusi työpaikka voi olla, tottakai, tärkeä elämäntehtävämme kenttä. Mutta yhtä hyvin se voi olla myös jotain, jota teet vapaa-aikanasi.

Kun ihminen jää eläkkeelle, työttömäksi, tai vaikkapa kiihkeän uran jälkeen kotiin lasten kanssa, aivot saavat väärän viestin; ne tulkitsevat että olemme tarpeettomia. Ja sehän taas on hyvän olomme kannalta varsin harmillinen, jopa haitallinen juttu.

Siksi on niin tärkeää erottaa toisistaan palkkatyö ja elämäntehtävä. Me voimme toteuttaa sielumme säveltä missä vain milloin vain ja aina vain.

Sillä elämäntehtävä on enemmän tapa olla kuin mitä teemme. 

Eli se, mitä teemme on vähemmän olennaista kuin se, miten me teemme sen, mitä teemme. Joku voi tarjoilijana toteuttaa elämäntehtäväänsä olemalla erityisen lämmin ja ystävällinen kaikille ja joku toinen voi tarjoilijana olla kiukkuinen siitä, että ei pääse toteuttamaan elämäntehtäväänsä auttaa ihmisiä.

MISTÄ ALOITTAISIN?

Miten sitten aloittaa oman elämäntehtävänsä kirkastaminen? Tässä muutamia hyviksi havaitsemiani keinoja. Kysy itseltäsi alla olevia kysymyksiä usein ja kirjoita huomioitasi ylös. 

Mikä saa minusta parhaan esille? 

Mikä saa minut kunnioittamaan itseäni, muita, elämää? 

Mistä minulle tulee aidosti hyvä mieli?

Mitä tekisin ilmaiseksi, jos voisin? 

TUTUSTU ITSEESI 

Enneagrammi-persoonallisuusteoria on yksi loistava keino tutustua vahvuuksiinsa ja siihen, mikä saa juuri sinut loistamaan. Lue lisää aiheesta lataamalla ilmainen 30 -sivuinen opas www.marikaborg.fi ja tee ilmainen persoonallisuustesti www.namaste.fi. Saat sieltä kiinnostavia näkökulmia itseesi ja erityispiirteisiisi. Kiinnitä huomiota siihen, mihin kiinnität huomiosi.

Joku viisas on sanonut, että hän ei laula siksi että hän on onnellinen, vaan hän on onnellinen juuri siksi että hän laulaa.

Tule upealle zoom -verkkokurssille alkaen 17.2.21. klo 17.30-19.00.

Imoittaudu mukaan!

https://blog2-marikaborg.comys.net/product/oivalla-elamantehtavasi-enneagrammin-avulla/aan tästä!

Yhdistämme kaksi upeaa aihetta eli elämäntehtävän ja enneagrammin. 

Saat yksilöllisen ja syvällisen katsauksen omaan persoonallisuuteesi ja sen parhaisiin tapoihin ilmaista merkityksellisyyttä ja onnellisuutta lisääviä asioita elämässäsi.

Tapaamisia on 10 x 1,5 tuntia ja kaikki luennot taltioidaan. Eli ei ole hätää, jos sinulta jää jokin kokoontuminen väliin. 

Lisäksi saat hyödyllistä lisämateriaalia.

Opastamme myös ensikertalaisille zoomin helpon käytön eikä sinun tarvitse ladata mitään. Saat meiltä selkeät ohjeet.

LUE LISÄÄ ESITTEESTÄ

ILMOITTAUDU koulutus@namaste.fi

Jaa somessa

Lisää luettavaa

Seuraa Facebookissa

Katso YouTubessa

Tilaa Marikan ystävät -uutiskirje

Lahjaksi saat Viisas vastaus -äänikirjan (arvo 24,90 €)

Tilattuasi uutiskirjeen saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Mikäli et löydä viestiä saapuneista, niin tarkista myös roskapostikansio. Voit halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen uutiskirjeestä löytyvästä “Peru uutiskirjeen tilaus” -linkistä.