Tilaa Marikan ystävät -uutiskirje

Lahjaksi saat Viisas vastaus -äänikirjan

Tee testi

Enneagrammi

Yhdessä olemme enemmän ja voimme oppia jokaiselta enneagrammityypiltä monia itseämme ja persoonaamme rikastavia ominaisuuksia. Mikä lahja onkaan löytää yhteinen sävel eroistamme huolimatta! Enneagrammi keskittyy persoonallisuuksiemme eroihin, mutta taustalla on syvällinen tavoite lisätä aitoa ymmärrystä ja hyväksyntää ihmisten välillä.

Haluatko oppia lisää?

LATAA TÄSTÄ ITSELLESI 16 SIVUINEN OPAS ENNEAGRAMMIN PERUSTEET →

Ota enneagrammin hyödyt omaksesi!

Mikä lahja onkaan löytää yhteinen sävel eroistamme huolimatta! Enneagrammi keskittyy persoonallisuuksiemme eroihin, mutta taustalla on syvällinen tavoite lisätä aitoa ymmärrystä ja hyväksyntää ihmisten välillä.

Mikä ihmeen enneagrammi?

Hienoa, että haluat tietää enneagrammista enemmän. Älä anna vieraalta tuntuvan nimen hämätä. Sillä enneagrammi on mitä käyttökelpoisin ja käytännöllisin oppi meistä ihmisistä. Persoonallisuuksiemme erilaisuuden ymmärtäminen avaa oven toimiville ihmissuhteille niin töissä kuin kotipiirissä. Vuorovaikutuksen onnistuminen alkaa siitä, että osaamme lähestyä toista ihmistä kunnioittaen hänen tapaansa ajatella, toimia ja tuntea. Se saattaa olla ratkaisevasti toisenlainen kuin omamme. Persoonallisuuserot ovat tosiasia ja enneagrammi on poikkeuksellisen loistava kartta näihin eroihin tutustumiseen.

Enneagrammi on huiman monipuolinen, rikas ja syvällinen ymmärryksen aarrearkku. Pääset kuitenkin hyvään alkuun lukemalla tämän tiiviin oppaan ja tekemällä ilmaisen enneagrammitestin. Enneagrammista on kirjoitettu satoja oppaita, mutta käytäntö on paras oppikirja ja aiheeseen pääse oikeasti käsiksi kyllä ehdottomasti parhaiten kursseilla ja alan koulutuksissa.

Etusivun kuvat28

Vuorovaikutus on tulevaisuuden tärkein työkalu

MIKÄ TYYPPI MINÄ OLEN?

Kaikki lähtee siitä, että tunnet itsesi. Itsetuntemus tuo vapauden kehittyä täydempiin mittoihin. Ja juuri itsetuntemuksen lisäykseen on tarjolla loistava työkalu – enneagrammi-malli. Siinä me ihmiset jakaannumme yhdeksään yllättävän erilaiseen persoonallisuuteen.

Itsetuntemus ei ole kuitenkaan mikään itsestäänselvyys, vaikka asummekin oman nahkamme sisällä päivästä toiseen. Kun alat kiinnostua aiheesta ja miettiä mikä, jos mikään enneagrammityyppi mahdat olla, muista olla itseäsi kohtaan todella rehellinen. Ja epäselvissä kohdissa uskalla kysyä perheeltäsi ja/tai ystäviltäsi. Älä pelkää omia vähemmän mairittelevia puoliasi. Niitä on kaikilla tyypeillä ihan yhtä paljon. Onneksi jokaisella enneagrammityypillä on paljon huikean hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät tästä maailmasta paremman paikan. 

Erilaisuuden hyväksyntä eheyttää

Oman tyypin löytäminen ei aina ole aivan helppoa. Tärkein syy lienee se, että ymmärrettävästi emme halua tulla lokeroiduksi. Se on kuitenkin tämän systeemin myötä tarpeeton pelko, sen verran syväluotaava ja monimuotoinen muotokuva piirtyy jokaisesta yksilöstä. 

Tee suuntaa antava ja ajatuksia herättävä Tunnista itsesi -persoonallisuustesti

Pääset alkuun itsetuntemuksen jännittävällä tutkimusmatkalla. Ei ole kuitenkaan mitenkään vaarallista, että et heti tiedä tyyppiäsi. Se on tavallista ja joskus jopa hyödyllistä. Väkisin on turha tunkea itseään tai ketään muuta johonkin muottiin.

Ihmisinä me usein yliarvioimme itsetuntemuksemme. On kuitenkin yllättävän vaikea nähdä itseään objektiivisesti. Olemme sananmukaisesti liian lähellä itseämme. Jotkut ihmiset eivät edes halua löytää itseään tyyppikuvauksista. Ne tuntuvat liian ahtailta ja yksipuolisilta. Enneagrammi ei kuitenkaan ole lainkaan yksiulotteinen, ja jokaisesta tyypistä löytyy ajan kanssa valtava määrä erilaisia ja hyvinkin yksilöllisiä piirteitä. Ennakkoluulot ja epäilyt kannattaa heittää hetkeksi menemään. Anna enneagrammin näyttää, mihin se pystyy!